Tweede graad Handel-Talen

Voor wie?

Deze studierichting verwacht van jou interesse voor algemene en voor bedrijfsgerichte vakken, maar toch vooral voor talen. Je vindt het prettig om te communiceren met mensen, niet enkel in het Nederlands, maar ook in de vreemde talen.

Wat leer je?

Ook in de tweede graad handel-talen staat een brede algemene vorming voorop. In de bedrijfsgerichte vorming is je pakket van wiskunde en boekhouden minder zwaar dan in de richting handel, maar je bent wel 15 lesuren per week met taal bezig en meteen in het derde jaar leer je behalve Frans en Engels ook Duits. De taallessen zijn vooral afgestemd op de praktijk. Je leert je eerst in algemene situaties uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk. Daarna pas je het geleerde ook toe binnen een bedrijfscontext. De lessen informatica bieden een ondersteuning voor de moderne communicatie.

En daarna?

Na de tweede graad handel-talen ben je voorbereid om in de derde graad de afdeling Office & talen te volgen. Deze uitgesproken talenrichting biedt je zelfs Spaans als vijfde taal!

 

VAK

3 Handel-Talen

4 Handel-Talen

Godsdienst

2

2

Aardrijkskunde

1

1

Natuurwetenschappen

2

2

Duits

2

2

Engels

4

4

Esthetica

-

1

Frans

5

5

Geschiedenis

1

1

Lichamelijke opvoeding

2

2

Muzikale opvoeding

1

-

Nederlands

4

4

Wiskunde

3

3

Bedrijfseconomie

3

3

Toegepaste informatica

4

4

TOTAAL PER WEEK

34

34