Derde graad Marketing & Ondernemen

Voor wie?

Na de tweede graad handel is deze richting het geschikte vervolg voor wie een commerciële vorming op niveau wenst: een combinatie van een brede algemene kennis, vlotte praktische talenkennis en inzicht in boekhouden.

Wat leer je?

In de algemene opleiding leer je vier moderne talen beheersen: Nederlands, Frans, Engels en Duits. We bieden je ook een degelijke kennis van wiskunde en toegepaste informatica aan.

De bedrijfsgerichte vorming bestaat uit:

- een commercieel gedeelte met aandacht voor marketing en aan- en verkoopactiviteiten op nationaal en internationaal niveau;

- een administratief gedeelte met de afhandeling van de administratie en het voeren van de boekhouding van een handelsonderneming;

- een bedrijfseconomisch gedeelte met aandacht voor ondernemersvaardigheden en bedrijfsbeheer zodat leerlingen zich later kunnen vestigen als zelfstandige. Deze vaardigheden kunnen de leerlingen in een eigen mini-onderneming omzetten in de praktijk. Praktische omputeroefeningen en geregelde contacten met bedrijven uit de productie-en distributiesector vullen je vorming aan.

Naast je diploma secundair onderwijs krijg je een aanvullend getuigschrift bedrijfsbeheer.

Je toekomst?

De meeste leerlingen uit deze richting studeren verder aan een hogeschool. Vooral bacheloropleidingen in bedrijfsmanagement, zoals accountancy & fiscaliteit, financie- en verzekeringswezen, logistiek management, marketing, of een initiële lerarenopleiding handel, maar ook communicatieve of sociale studierichtingen, zoals toegepaste communicatie, onderwijs, verpleegkunde.

Maar zelfs als je op 18 jaar aan de slag wil, vind je vrij snel een baan als administratief commercieel medewerker.

 

VAK

5 Marketing & Ondernemen

6 Marketing & Ondernemen

Godsdienst

2

2

Aardrijkskunde

1

1

Duits

2

2

Engels

3

3

Frans

4

4

Geschiedenis

1

1

Lichamelijke opvoeding

2

2

Natuurwetenschappen

1

1

Nederlands

4

4

Wiskunde

3

3

 

Bedrijfseconomie

11

11

TOTAAL PER WEEK

34

34