Derde graad Office Assistant

Voor wie?

Je voorkeur gaat uit naar praktische vorming en stages lijken jou interessant? Je wordt aangetrokken door amenwerken met collega's in een waaier van administratieve taken in een kleine of grote onderneming? Veelvuldig pc-werk schrikt je niet af? Dan is de studierichting Office assistant iets voor jou! Deze studierichting is een logisch vervolg op de tweede graad kantoor, maar ook na de tweede graad handel of handel-talen kan je hier terecht. We verwachten dat je bereid bent taken correct en nauwkeurig te leren uitvoeren.

Wat leer je?

Vanaf het 5de jaar doorloop je in het vak Administratief medewerker klantendienst alle taken binnen een commerciële onderneming. Ondertussen voer je de typische activiteiten uit op de pc, aan de telefoon, per e-mail,... Voor de basisvaardigheden van het dubbel boekhouden gebruik je een professioneel boekhoudpakket en in het 7de jaar ERPsoftware. Dit vak is een goede voorbereiding op de wekelijkse stage in het 5de, het 6de en het 7de jaar en op de oefenfirma in 7 Office assistant. Je administratieve, communicatieve en commerciële vaardigheden gebruik je niet alleen in de praktijk tijdens wekelijkse stages en blokstages, maar ook bij het organiseren van evenementen voor externe organisaties. In deze studierichting doe je zo naast kennis ook veel praktijkervaring op.

En daarna?

De meeste jongeren verhogen hun kansen op de arbeidsmarkt nog met een 7de specialisatiejaar. De bedrijfsgerichte opleiding helpt jou om je soepel in te schakelen in een bedrijfsadministratie. Na het 7de jaar ontvang je het diploma secundair onderwijs en het attest bedrijfsbeheer. Mits een reële motivatie en een juiste studiekeuze kun je eventueel nog verder studeren.

 

VAK

5

6

7

Godsdienst

2

2

2

Engels

2

2

2

Frans

4

3

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

2

Project Algemene Vakken

4

4

4

Administratief medewerker klantendienst

14

14

-

Business Support

-

-

11

Zakelijke communicatie Nederlands

2

-

-

Stages

4

8

12

TOTAAL PER WEEK

34

35

35