Bezoek aan “la ville de l'amour” met onze leerlingen uit het 5de jaar

Van op het Trocadéro hadden we een schitterend uitzicht op de Eiffeltoren, het ideale decor voor een fotoshoot. Na de wandeling door les Champs de Mars, was het al tijd om de gastgezinnen voor de eerste keer te ontmoeten. Spannend!

De volgende ochtend brachten we een bezoek aan de graftombe van Napoleon in de Dôme des Invalides. We voelden ons pas echt "grand chique" toen we langs het Palais de l'Elysée (waar we vriendelijk verzocht werden de groep te splitsen opdat de camera's iedereen goed in het oog zouden kunnen houden) door de dure winkelstraten naar de trendy 'Galeries Lafayette' flaneerden. In de namiddag vertoefden we aan de Sacré Coeur op de gemoedelijke Place du Tertre.

Een stadsbezoek kruipt nu eenmaal in de benen, en 's avonds kozen de meeste leerlingen dan ook voor een rustige boottocht op de Seine onder de romantische bruggen met les "Bateaux Parisiens". Maar de échte binken kozen voor een beklimming van de Eiffeltoren met de trap!

Le "Stade de France " is écht indrukwekkend groot, van binnen en van buiten. Dat kunnen wij nu beamen dankzij een geweldige rondleiding met gids. Een bezoek aan één van 's werelds mooiste musea, La Gare d'Orsay,  mocht niet ontbreken op het programma. Zo sloten we een onvergetelijke driedaagse af in de altijd schitterende Franse hoofdstad.