Energieke 3de graad TSO naar Ardennen-Venen-Aken

Op donderdag 2 en vrijdag 3 oktober gingen de leerlingen van de 3e graad TSO op ontdekking in de  Ardennen - Hoge Venen - Aken.
Het water van de Amblève dondert naar beneden om energie op te wekken in de elektriciteitscentrale van Coo- Trois-Ponts, maar wij verbruikten heel wat energie op de klim van beneden aan de centrale naar het bovenspaarbekken.
De verloren energie werd tijdens de middagpauze aan de waterval van Coo weer herwonnen door een stevige lunch onder een stralende zon, meer dan genoeg om de wandeling langs de Ninglinspo aan te vatten en het landschap te analyseren.
Wat levert weer meer energie voor dag 2 dan de geur en de smaak van Jacques chocolade? Na het bezoek aan de chocoladefabriek met Franstalige en Duitstalige gidsen kon haast niemand de chocoladewinkel voorbij.
We wandelden onder een prachtige opgaande zon in de Hoge Venen. We boften nogal, te weten dat hier meer dan dubbel zoveel neerslag valt dan in Brussel.
De leeringen van A&I en M&O bewonderden de schitterende Dom van Aken en de prachtige schatten in de Domschatzkammer, terwijl de leerlingen van O&T hun Duits oefenden tijdens de kenniswedstrijd Aken en de stadsrally. Selbstverständlich hebben we ook de "printen" geproefd!