Leerlingen SGi ontdekken Kapelse trage wegen tijdens solidariteitstocht

Op vrijdag 29 maart organiseert het Sint-Godelieve-instituut uit Kapelle-op-den-Bos een solidariteitstocht  voor het goede doel. Dit jaar stippelde de Kapelse werkgroep ‘Trage wegen’  voor de school een wandelparcours uit dat grotendeels langs trage wegen (veldwegen, buurtwegen) loopt. Zo leren ook jongeren deze vaak interessante alternatieven kennen voor hun dagelijkse verplaatsingen. De leerlingen van de eerste en tweede graad laten zich voor deze wandeltocht sponsoren zodat een mooie som geld ingezameld kan worden.
In de solidariteitstraditie van het SGi gaat de opbrengst steeds naar twee projecten. Naar goede gewoonte worden de projecten voorgesteld en gekozen door leerlingen of leerkrachten van onze school.
Het eerste project is ‘Annick for Kenya’. De vader van Annick Van Uytsel, het meisje dat in 2007 vermoord werd door Ronald Janssen, besloot in 2009 een droom van Annick waar te maken: iets doen voor kinderen in derdewereldlanden. In 2008 kwam Eddy Van Uytsel terecht in een school in Kenya waar de kinderen nauwelijks drinkbaar water hadden. Al snel groeide het idee om daar een waterput te boren. Het geld hiervoor wordt ingezameld door allerlei vrijwilligers, scholen, sponsoracties enz. Het water dat Annick fataal werd, zou zo vele levens redden in Kenya. Zo werd de actie “Annick for Kenya” geboren.
Het tweede project  werd deze keer voorgesteld door de gemeente Kapelle-op-den-Bos. De mensen in Bwiza, een provincie in Burundi, proberen na een zeer moeilijke periode van burgeroorlog daar hun levens weer op te bouwen. De gemeente Kapelle-op-den-Bos wil hen steunen met allerlei initiatieven die de positie van de vrouw, jeugd en gezondheidszorg verbeteren. Hiervoor doen zij o.a. een beroep op de scholen in de gemeente.
 
Foto's van de solidariteitstocht: klik hier.

Solidariteitsactie