Londenreis voor het vierde jaar

Op dinsdag 23 april stonden alle leerlingen van het vierde jaar al om halfzes aan de schoolpoort, maar ondanks het zeer vroege uur stond iedereen te popelen om de bus op te stappen. Het was immers tijd om te vertrekken naar Londen, voor veel leerlingen het hoogtepunt van het jaar.
Daar aangekomen, deden de leerlingen allerlei activiteiten. Eerst was er een fotozoektocht, waarbij o.a. het Parlementsgebouw, Big Ben, Westminster Abbey en the London Eye de revue passeerden. Daarna namen we de boot op de Thames naar Greenwich, waar de gastgezinnen ons stonden op te wachten.
De tweede dag genoten we van de St. Paul’s Cathedral en van het panoramische zicht over de stad vanop de majestueuze koepel. In de namiddag volgde er een stadswandeling per klas, met voor velen het hoogtepunt van de reis: vrije tijd om te shoppen in Oxford Street! ’s Avonds was er dan de keuze tussen de boeiende Jack the Ripper wandeling en de indrukwekkende musical Wicked.
De volgende dag hadden onze leerlingen eveneens de keuze uit twee activiteiten: Camden Market of het stadion van Wembley. Beide groepen kregen ter plaatse een rondleiding van een ervaren gids.
En plots was het alweer vrijdag! Veel te snel, vonden zowel leerlingen als leerkrachten. In de voormiddag werden de jongeren nog getrakteerd op een bezoek aan het altijd populaire Madame Tussaud's, maar daarna was het alweer tijd om huiswaarts te keren. De bus, in de bekwame handen van chauffeur Hugo, voerde ons terug naar Dover. Anderhalf uur en enkele zeemijlen later reden we weer het vasteland op. Om iets over elven stonden we uiteindelijk weer vermoeid maar heel tevreden aan onze vertrouwde schoolpoort, het einde van een geslaagde Londenreis!