Tweedaagse 1A

19 september 2013.  Na een aardrijkskundige ontdekkingstocht door Kapelle, trekken we met een enthousiaste groep 1A’ers richting Hazewinkel.
In karavaan bollen we naar ‘Het Broek’ om te picknicken. Voldoende energie opgedaan om dan met gids Sari aan een heuse biotoopstudie te beginnen.
Benieuwd hoe onze slaapplek er uit zou zien, fietsen we door het bos naar onze verblijfplaats. Na het installeren van de bagage en het ‘inrichten’ van ons stekje, staat er een speelser programma op het menu. Het bekende kubb-spel wordt onder andere uit de doos getoverd. Fun!
Aanpassing van het avondprogramma: het kajakavontuur gaat niet door, omdat er ‘blauwe alg’ in het vijverwater zit. Even ontgoocheling, maar een leuke en educatieve film stemt deze fantastische groep alweer positief.
Moe maar voldaan van deze eerste dag, vallen de oogjes dan al snel toe.
Een stevig en heerlijk ontbijt maakt ons klaar voor dag twee. ‘Luistersleutels’ doen ons ondervinden dat luisteren naar elkaar niet zo makkelijk is en de oefeningen hierrond brengen ons tips om dit beter te doen. Het ‘anders-mogen-zijn’ wordt ook nog aangekaart en we spreken duidelijke signalen af die kunnen helpen om pesten tegen te gaan.
Groepsbevorderende spelen zijn hier zeker op hun plaats. Cluedo met wimpelgevecht, het vingerverfspel, … Ferme groepskreten en dankbare gezichtjes geven ons, begeleiders, een voldaan gevoel: een geslaagde tweedaagse!
Met een bijzonder goed gevoel, fietsen we huiswaarts.